Halusin saada ulkomaisten vaateverkkokauppajättien rinnalle vertailukohdaksi kotimaisen verkkokaupan, jonka tuotteilla on pitempi käyttöikä. Teemu Kiiski Finnish Design Shopilta vastasi sähköpostitse heidän kuljetuspakkauksiaan koskeviin kysymyksiin.

Brändi

Kysyin, mistä Finnish Design Shopin kuljetuspakkaukset tunnistaa. Yrityksen kuljetuspakkaukset yksilöidään käyttämällä sulkemisessa logoteippiä. Osassa pienemmistä pakkauksista on logopainatukset.

Tuotteet ehjinä perille

Finnish Design Shop toimittaa tuotteita kuluttajille kaikkialle maailmaan, joten tuotteet toimitetaan yleisimmin suoraan kotiosoitteeseen. Pientuotteet pakataan yrityksen omalla varastolla erilliseen kuljetuspakkaukseen, mutta huonekalut ja muut isot tuotteet toimitetaan niiden omissa kuljetuspakkauksissa. Pakkaamisen kannalta haastavimpia ovat isot huonekalut, joiden pakkaaminen vaatii paljon manuaalista pakkaamista, ja joita ei voi tai kannata lähettää kuljetuslavalla.

Asiakkailta tulee aika vähän palautetta kuljetuspakkauksista. Yleisin palaute on, että pehmustetta käytetään liikaa. Tuotteet pitää kuitenkin suojata riittävän hyvin pehmusteella, että ne saapuvat ehjinä asiakkaille. Kuljetusliikkeiltä on saatu tarkat kuvaukset pakkausvaatimuksista, joita noudatetaan. Siksi kuljettajilta ei ole tullut kuljetuspakkauksiin liittyvää palautetta.

Palautusten osuus suhteessa tilauksiin on alle 5 prosenttia. Yleisin palautuksen syy on, ettei tuote ole vastannut tilaajan odotuksia.

Pakkauskehitys

Eri tuotteille sopiva pakkaustapa on opittu ajan myötä, joskus kantapäänkin kautta. Logopainettuja pakkauksia ja logoteippiä on alettu käyttää, kun tilausmäärät ovat kasvaneet. Tällä hetkellä selvitetään vaihtoehtoja kuplamuoville, tarkoituksena pakkausmuovin määrän vähentäminen. Finnish Design Shopin näkökulmasta optimaalinen pakkaus on brändinmukainen, nopea pakata, kestävä, muoviton, kierrätettävä ja suojaa hyvin tuotetta.

Optimaalinen pakkaus on brändinmukainen, nopea pakata, kestävä, muoviton, kierrätettävä ja suojaa hyvin tuotetta.

Finnish Design Shop on perustettu vuonna 2004. Yrityksen valikoimassa on yli 170 brändiä, joita toimitetaan yli 180 maahan. (https://www.finnishdesignshop.fi/terms_and_info2.php?p=tietoa_meista [viitattu 10.12.2018])