Aihe

Opinnäytetyön aihe on kypsynyt viimeisen vuoden aikana, kun olen suunnitellut pakkausten rakenteita työkseni päivittäin. Onko paras pakkaus suljettu laatikko, jonka kyljessä on kuva sen sisällä olevasta tuotteesta? Usein rakennesuunnittelijan paras taidonnäyte on laatikon sisäosa, jolla tuote lukitaan paikoilleen. Kuluttaja näkee sen vasta avattuaan pakkauksen. Pakkauksen rakenteella voidaan vaikuttaa myös käytettävän materiaalin vahvuuteen ja hävikkiin.

Toteutus

Teen erilaisia muotokokeiluja aaltopahvista. Tarkoituksena on löytää pinoutuvia rakenteita, joita on mahdollista jalostaa edelleen pakkauksiin. Samalla pyrin avaamaan muotoiluprosessia, vaikka prosessi  sanana luo mielikuvan jostain vaiheittain etenevästä tapahtumaketjusta, jota muotoilijan työ ei useinkaan ole.

Opinnäytetyöni on materiaalilähtöistä muotoilua, koska se on rajattu aaltopahvirakenteisiin. Teen mallit ruskeasta aaltopahvista joka on valmistettu 100 % kierrätyskartongista. Työni on tutkivaa muotoilua, jossa fyysisten mallien avulla kokeillaan erilaisia ratkaisuja ja niistä johdetaan edelleen uusia rakenteita.

F21A5545-EFA7-4679-890C-1EE1DD73F8B3