Kun kirjoittaa Youtubeen hakusanaksi ”unboxing”, tuloksena saa tuhansia ehdotuksia videoista joissa puretaan tuotteita pakkauksistaan. Videoita katsomalla pakkausmuotoilija voi tehdä kevyttä käyttäjätutkimusta. Jos tuotteet toimitetaan ruskeassa painamattomassa slitsilaatikossa, jälleenmyyjältä jää ilmainen mainos saamatta ja katsoja näkee ainoastaan valmistuttajan logon tuotepakkauksessa.

Esimerkkivideolla aaltopahvipakkaukset eivät erotu edukseen:

Verkkokaupassa kuljetuspakkaus on ensimmäinen fyysinen asia jonka asiakas saa sähköisen tilauksen, tilausvahvistuksen ja laskun jälkeen. Myös kivijalkakaupan pakkaukseen kiinnitetään huomiota erityisesti silloin kun se avataan ja kun se hävitetään, eli taitellaan kierrätykseen tai polttoon. Hankalasti avattava pakkaus sisältöineen saattaa jäädä seuraavalla kerralla ostamatta.

Kuluttajan kannalta hyvä pakkaus suojaa tuotetta, vahvistaa oikeaa ostopäätöstä, on helppo avata ja taittuu lopulta tyhjänä helposti pieneen tilaan.