Parhaimmillaan verkko-ostos tulee suoraan valmistajalta tilaajalle, ja molemmat ovat tyytyväisiä. Aina kaikki ei suju yhtä suoraviivaisesti.

Alunperin digitalisaation piti pelastaa maailma paperiroskasta ja pienentää varastoja. Helsingin Sanomien artikkelin mukaan Zalandolle palautetaan 50–70 prosenttia tilatuista vaatteista. Samasta vaatteesta voidaan tilata useampi koko kotiin sovitettavaksi ja palauttaa huonosti istuvat.

Sosiaalinen media on synnyttänyt ilmiön, jonka seurauksena tilataan vaate, otetaan kuva tai kuvataan videopätkä jaettavaksi ja palautetaan vaate verkkokauppiaalle. Yhden kuvan hiilijalanjälki on melko suuri, kun huomioidaan edestakaiset kuljetukset verkkokaupasta kotiovelle ja takaisin. Palautetun tuotteen edelleen myyminenkään ei ole täysin vaivatonta.

Finpron eCom Growth -kasvuohjelman asiantuntija Leevi Parsama ehdottaa ratkaisuksi hintojen personointia. Vähemmän palauttava asiakas saisi halvemmat hinnat.

Steve Dennis kirjoittaa Forbesissa (9.8.2017), että toisin kuin kuvitellaan, kaupankäynti ei ole yhtä kannattavaa verkossa kuin kivijalkamyymälässä. Ilmaiset toimitukset, vaihdot ja palautukset syövät verkkokauppojen kannattavuutta. Palautettuja ja vaihdettuja tuotteita ei useinkaan voida myydä alkuperäisellä hinnalla, koska ne ovat sovitettuja, ja etenkään jos ne palautetaan sesongin vaihduttua. Dennisin mukaan Mikael Korsin CEO John Idol on todennut jo 2.2.2016 Bloombergin artikkelissa: “Unfortunately today, e-commerce generates a lower operating profit for us than four-wall, brick-and-mortar. We think over time that will reverse itself but… when the consumer requires free delivery, free return, wonderful packaging, plus there’s a new trend that people are buying multiple sizes of things to try them at home and then return them, that all is a negative headwinds for us.” Eli verkkokaupan tulos jää huonommaksi kuin kivijalkakaupan, koska kuluttajat haluavat ilmaisen toimituksen ja palautuksen, upean pakkauksen, ja lisäksi tuotteista ostetaan useampia kokoja kotiin sovitettaviksi ja palautettaviksi.

Pakkauksilta vaaditaan kestävyyttä edestakaisille matkoille ja niiden pitää olla suljettavissa helposti uudelleen. Pakkausmateriaalia voisi vähentää sillä, että primääripakkaus toimisi myös kuljetuspakkauksena, kun tilataan vain yksi tuote. Tuotetiedot voisivat olla suljetun pakkauksen sisällä.