Mietin voisiko erillisten kulmatukien sijasta tehdä yksiosaisen rakenteen jonka kulmat on vahvistettu. Tein kulmiin sisäänpäin kääntyvät vahvikkeet. Niiden avulla voidaan suojata esimerkiksi pyöreän kappaleen pakkaukseen jättämät tyhjät nurkat iskuilta.

Kulmatuellisen rakenteen mitoitus

Kesän aikana pohdin keinoja kuvata itse muotoiluprosessia, eli ajatustyötä rakennekokeilujen taustalla. Lopulta päädyin animaatioon. Tässä animaatiossa on 341 ruutua, eli monta tuntia on kulunut reilun minuutin pituisen pätkän käsikirjoittamiseen ja piirtämiseen. Animaatio on kuitenkin katsojalle kiitollisempi vaihtoehto kuin sarja kuvia ja tekstikappaleita, joten minun ei auttanut kuin kääriä hihat ja ruveta piirtämään. Instagramia varten lyhensin animaation alusta ja lopusta sen verran, että minuutin raja ei ylittynyt.