Tilasin kesällä suunnistustossut. Saatuani saapumisilmoituksen hain postista ruskean paperipussin. Sen sisällä oli ruskeasta FSC-merkitystä kierrätysaaltopahvista tehty kenkälaatikko, jossa oli musta painatus. Luontoliikuntavarusteiden pakkaaminen ruskeaan pahviin ilman muovia on varmasti tietoinen valinta ja vakuutti ainakin minut myönteisesti.

Sydän kenkälaatikossa

Laatikon sisällä odotti vielä iloinen yllätys: kaksi sydäntä oli kätketty leikkauksilla rakenteeseen. Ne eivät lisää materiaalimenekkiä, ja vaikutus stanssityökalun hintaankin on vähäinen. Onko ihastuksen kohteena kenkäpari, jalkineiden käyttäjä vai luonto? Rakennesuunnittelijakin voi lähettää voimakkaita viestejä yli kielimuurien.

Erityisesti ekologiset pakkaukset voivat erottua edukseen rakenteen avulla, ilman pinnoitusta, erikoislakkoja tai metallivärejä.